La Regidoria de Cultura de Sant Vicent del Raspeig (l’Alacantí) ha convocat la 31a edició dels premis 9 d’Octubre de Creació Literària en Valencià amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura.

El termini de presentació de les obres finalitza el divendres 1 de setembre i les bases es poden consultar al web d’aquest Ajuntament, que curiosament està governat per PP i Vox.

El regidor de Cultura, Óscar Lillo (PP), ha explicat que el certamen, que destinarà 5.200 euros en premis, compta amb les modalitats de narrativa, denominada «Escriptora Gràcia Jiménez»; i de poesia, amb el nom de «Poeta Lluís Alpera».

L’edil ha animat a participar en aquesta nova edició «amb la qual volem contribuir a la difusió i el bon ús de la nostra llengua, i també a donar suport als autors que aposten per la defensa del valencià des de la creativitat literària».

Als premis podrà concórrer qualsevol persona que ho desitge amb treballs de temàtica lliure, originals i inèdits, escrits en valencià. Els textos estaran encapçalats pel títol o lema, sense cap dada d’identificació del concursant, i s’hauran de presentar enquadernats.

L’extensió establerta en la modalitat de narrativa és de deu fulls, i en la modalitat de poesia de 100 a 500 versos o cinc poemes. El jurat tindrà en compte, en la valoració dels relats i dels poemaris, la seua originalitat, la presentació, l’expressió i la claredat de les idees exposades.

Els premis per a cada modalitat seran de 1.500 euros per al treball guanyador i de 600 euros per al finalista en poesia; i en narrativa el guanyador obtindrà 2.300 euros i el finalista 800.

La resolució del jurat serà publicada al tauler d’anuncis municipal i l’acte d’entrega se celebrarà el 6 d’octubre de 2023 a les 19.30 al Saló de Plens de l’Ajuntament.

Les obres s’hauran d’enviar a l’Ajuntament de Sant Vicent del Raspeig, Registre General –Oficina d’Atenció al Ciutadà – CIVIC–, Regidoria de Cultura, sense perjudici d’altres modalitats de presentació recollides a l’article 16 de la llei 39/2015 del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.